FIQ Lajme

28/06/2022

Deklarata e Shoqërisë Civile të Ballkanit Perëndimor mbi Ekonominë Sociale

Lexo Artikullin

Shfleto Lajmet

Artikuj te ndryshëm ne filantropi

19/06/2020

Tregim suksesi – Honey Hoi

Rinor Shabani, është njëri nga përfituesit e Projektit ATAR2. Me mjetet e grantit, Rinori ka nisë biznesin e tij të kultivimit të mjaltës dhe polenit, ka blerë 50 koshere bletësh, kurthet për polen, të gjitha pajisjet tjera të nevojshme dhe ka kri...

Lexo Artikullin

03/06/2020

Tregim suksesi – Kompostopia

Ariston Lipa, është njëri nga përfituesit e projektit ATAR2, i cili ka hapur biznesin e tij për përpunimin e mbeturinave organike dhe kthimin e tij në kompost, si kompani e parë në Pejë, që prodhon kompost, si ushqyes shumë i nevojshëm për bimë.

Lexo Artikullin

02/06/2020

Tregim suksesi  “Nature Gift”

Aulona Cenaj është njëra nga përfitueset e projektit ATAR 2, e cila falë këtij projekti hapi biznesin e saj "Nature Gift", biznes i cili merret më përpunimin e mjaltit për qëllime konsumuese dhe synon që në të ardhmen të dalë në treg edhe me pr...

Lexo Artikullin

26/05/2020

Tregim suksesi – Kefir & Kombucha

Kaltrina Tocani është njëra nga përfitueset e projektit ATAR2, e cila nga granti i fituar, ka blerë të gjitha mjetet e nevojshme për të zhvilluar biznesin e saj për prodhimin e Kefirit.

Lexo Artikullin

21/05/2020

Tregim suksesi – Juvve

Djellza është përfituese e projektit ATAR2, me mjetet financiare të të cilit, ka hapur kompaninë e saj prodhuese të vajrave esenciale. Me mjetet e grantit, Djellza ka siguruar blerjen e  pajisjeve laboratorike të tilla si peshore digjitale, distilues ...

Lexo Artikullin

19/05/2020

Gjenerata e re e Ambasadorëve të rinj

Kur nisëm projektin Ambasadorët e Rinj, me shumë entuziazëm dhe përkushtim, menduam që këtë ta rikthejmë në një platformë të mirëfilltë, ku të rinjëve tanë t’u japim në dorë vendimmarrjen. Gjenerata e parë e Ambasadorëve të Rinj, nisi ...

Lexo Artikullin

19/05/2020

Tregim suksesi – Apodel

Artan Kastrati dhe Yll Boshnjaku, tashmë kanë filluar me shërbimet ‘delivery’. Si kurrë më parë, njerëzit kohët e fundit kanë pasë nevojë për këto shërbime dhe I kanë shfrytëzuar ato, duke qëndruar sa më të sigurtë në shtëpitë e tyre...

Lexo Artikullin

31/03/2020

Njihuni me Shtëpinë e Shoqërisë Civile

Projekti i Fondacionit “Shtëpia e shoqërisë civile” daton prej Korrikut 2013, ku në një takim rajonal të Fondit të Vëllezërve Rockefeller përfaqësuar prej Drejtorit për Ballkanin Perëndimor Z. Haki Abazi (i cili ka udhëhequr këtë portofol p...

Lexo Artikullin

28/02/2020

Përfituesit e projektit “PREX” arrijnë marrëveshje me Komunën Kaçanik

Krenarë me grantistët tanë Discovery Lab (DLAB), organizatë për hapësirë hackerspace, me qëllime teknologjike, edukative, kulturore dhe shkencore, kanë arritur marrëveshje me Komunën Kaçanik.

Lexo Artikullin