FIQ Lajme

28/06/2022

Deklarata e Shoqërisë Civile të Ballkanit Perëndimor mbi Ekonominë Sociale

Lexo Artikullin

Shfleto Lajmet

Artikuj te ndryshëm ne filantropi

06/02/2020

FIQ ndau Çmimet për filantropi FIDES 2019

Për të njëmbëdhjetin vit me rradhë, Forumi për Iniciativa Qytetare, organizoi Ceremoninë e ndarjes së çmimeve për filantropi FIDES 2019. Në një atmosferë të ngrohtë, në ambientet e Muzeut Kombëtar të Kosovës, me këtë Çmim, u nderuan filan...

Lexo Artikullin

19/01/2020

Publikimi i Analizës mbi legjislacionin e Kosovës për Filantropinë dhe OJQ-të

Në ambientet e Resource Center, Forumi për Iniciativa Qytetare, ka realizuar Publikimin e analizës mbi legjislacionin e Kosovës për filantropi dhe OJQ. Analiza në fjalë, me autor Qerkin Berisha, ekspert ligjor, trajton mënyrat e financimit të OJQ-ve d...

Lexo Artikullin

14/01/2020

Përpjekje për krijimin e një rrjeti të sipërmarrësve në Kosovë

Ndërmarrësia shoqërore është në faza të herëshme në Kosovë, me pak plaftorma të mbështetjes, dhe pa definim të qartë ligjor për ndërmarrësitë shoqërore.Ndërkaq, gratë në Kosovë përbëjnë vetëm 10% të pronësisë së bizneseve, kryesi...

Lexo Artikullin

14/01/2020

FIQ uron mësimdhënësit për 7 Marsin, përkujton 325 mësimdhënësit, dëshmorë dhe martirë

Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) uron mësimdhënësit për 7 Marsin – Ditën e Mësuesit. Me rastin e kësaj dite FIQ përkujton veçmas 325 mësimdhënësit e rënë gjatë luftës në Kosovë, si dëshmorë dhe martirë.

Lexo Artikullin

14/01/2020

THIRRJE PËR APLIKIM – Projekti PREX – Kaçanik

Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ), ka filluar implementimin e projektit "PREX", i cili do të nxit vetëpunësimin dhe ndërmarrësinë tek të rinjtë e Kaçanikut. Qëllimi kryesor i projektit është të ndikoj drejtpërdrejt në rritjen e punësimit te...

Lexo Artikullin

14/01/2020

Homazhe tek varri i Marte Tunaj, gruaja që dëshmoi për dhunimin që i bënë serbët

Forumi Iniciativa Qytetare (FIQ) ka bërë sot homazhe tek varri i Marte Tunaj, gruaja që dëshmoi për dhunimin që i bënë serbët. Me rastin e 8 Marsit, FIQ ka nderuar me homazhe dhe kurora lulesh Marte Tunaj, e cila është femra e vetme në Kosovë që...

Lexo Artikullin

14/01/2020

Anketë/Ftesë për pjesëmarrje në Punëtorinë mbi gjetjen e fushave prioritare të Organizatave të Shoqërisë Civile

Kjo anketë është hartuar nga projekti “Nxitja e zhvillimit të qëndrueshëm organizativ të OSHC-ve në Kosovë’, financuar nga Zyra e Bashkimit Europian në Kosovë dhe implementuar nga Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) dhe Instituti për Zhvillim...

Lexo Artikullin

14/01/2020

Thirrje për Aplikim: Ide të Gjelbërta dhe Inovative 2018

Qëllimi kryesor i këtij bashkëpunimi është identifikimi dhe mbështetja e ideve të të rinjëve që kanë potencial të lartë për sukses, ndikojnë në mënyrë të ndjeshme në zhvillimet sociale, mjedisore dhe ekonomike të një komuniteti të veçan...

Lexo Artikullin

14/01/2020

FIQ do të organizoj pastrimin e liqenit të Vërmicës

Ju që doni një ambient të pastër në vendin tonë. Një Kosovë pa mbeturina. Ju ftojmë të na bashkëngjiteni në aksionin për pastrimin e mbeturinave në dhe për rreth Liqenit të Vërmicës.

Lexo Artikullin