FIQ Lajme

24/05/2024

Eksperiencë e e jashtëzakonshme në trajnimin me të rinj e të reja për dialog nderetnik!

Lexo Artikullin

Shfleto Lajmet

Artikuj te ndryshëm ne filantropi

14/01/2020

FIQ do të organizoj pastrimin e liqenit të Vërmicës

Ju që doni një ambient të pastër në vendin tonë. Një Kosovë pa mbeturina. Ju ftojmë të na bashkëngjiteni në aksionin për pastrimin e mbeturinave në dhe për rreth Liqenit të Vërmicës.

Lexo Artikullin

14/01/2020

FIQ ndërmerr aksion për pastrimin e mbeturinave në liqenin e Vërmicës

Forumi për Iniciativë Qytetare (FIQ) ka ndërrmarrë aksion për pastrimin e mbeturinave në liqenin e Vërmicës. Këtij aksioni i janë bashkuar aktivistë të ndryshëm dhe disa studentë, derisa mbulimet financiare janë bërë me donatorë të ndryshë...

Lexo Artikullin

14/01/2020

Banorët e Hades akuzojnë qeverinë se i la në rrugë

Banorët e fshatit Hade të përkrahur nga Forumi për Iniciativa Qytetare kanë protestuar për vonesën e procesit të zhvendosjes dhe injorimin e problemit të tyre nga ana e qeverisë qendrore dhe asaj lokale. Banorët e Hades përmes kësaj proteste iu k...

Lexo Artikullin

14/01/2020

Përzgjedhen 10 ide biznese për punëtorinë,”Upshift &Ide të Gjelbëra dhe Inovative 2018″

Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) dhe Unicef Innovations Lab Kosovo kanë zgjedhur dhjetë idetë me më së shumti potencial për të marrë pjesë në garën/punëtorinë UPSHIFT & Ide të gjelbëra dhe Inovative 2018, që do të mbahet nga data 20-22 p...

Lexo Artikullin

14/01/2020

Janë zgjedhur 5 idetë fituese të garës “Ide të gjelbëra dhe inovative /Upshift”

Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) dhe UNICEF Innovations Lab Kosovo kanë përzgjedhur 5 ide-bizneset me më së shumti potencial për zhvillim përgjatë punëtorisë,"Upshift/ Ide të gjelbëra dhe inovative 2018", duke u ndarë grante në vlerë prej 20...

Lexo Artikullin

14/01/2020

Fuqizimi nëpërmjet Filantropisë në Komunitet

Financimi fleksibil në formën e mbështetjes së përgjithshme nga Fondi i Vëllezërve Rockefeller ka mundësuar për grantmarrësit siç është Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ), adresimin e çështjeve të shqetësimit të thellë të komunitetit dhe...

Lexo Artikullin

14/01/2020

Thirrje për Aplikim-Hulumtues

Forumi për Iniciativa Qytetare-FIQ,në bashkëpunim me OSCE Mission in Kosovo,në kuadër të programit Supporting Innovation in Public Participation,implementon projektin”Environmental resilience through active and inclusive participation”.Duke pasur që...

Lexo Artikullin

14/01/2020

Ndahen çertifikatat e aftësimit profesional për 35 gra dhe vajza të Drenasit

Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) në bashkëpunim me Qendrën për Promovimin e të Drejtave të Grave (QPDG) në Drenas ka ndarë certifikatat e kualifikimit për rrobaqepësi për 35 gra dhe vajza. Kursi katër mujor për rrobaqepësi është mbështetu...

Lexo Artikullin

14/01/2020

Trajnimin për ngritjen e kapaciteteve të OJQ-ve lokale

Forumi për Iniciativa Qytetare-FIQ, në bashkëpunim me OSCE Mission in Kosovo, në kuadër të projektit “Debate and Advocate” shpallë thirrjen për trajnimin e OShC-ve lokale për avokim në shtatë komunat: Prishtinë, Prizren, Podujevë, Ferizaj, Gja...

Lexo Artikullin