Publikuar: Qer 19, 2020

Tregim suksesi – Honey Hoi

Rinor Shabani, është njëri nga përfituesit e Projektit ATAR2. Me mjetet e grantit, Rinori ka nisë biznesin e tij të kultivimit të mjaltës dhe polenit, ka blerë 50 koshere bletësh, kurthet për polen, të gjitha pajisjet tjera të nevojshme dhe ka krijuar parkun e bletëve Honey Hoi. Ky biznes deri tash ka dy punëtorë të rregullt dhe në sezonën e nxjerrjes së mjaltit punëson të tjerë.

Ky park, gjendet në një fshat të komunës së Artanës, me një lartësi mbidetare prej 700m. Mjalti në këtë zonë është i përzier nga lulet e ndryshme kryesisht malore dhe pishat që e rrethojnë komplet ambientin. Produktet që do t’i përgatis për shitje janë mjalti, poleni dhe mjalti i përzier me fruta arrore.

Ky projekt është i financuar nga Bashkimi Europian, i menaxhuar nga zyra e Bashkimit Europian në Kosovë dhe implemetuar nga FIQ dhe LINK Campus University.

Artikuj të ngjashëm

23/11/2023

Thirrje e hapur për trajnim: TË RINJËT NË BIZNES DHE TURIZËM – EYSET22

Shiko artikullin

16/11/2023

Mundësi punësimi – praktikant me pagesë

Shiko artikullin

13/11/2023

Thirrje për pozitën e Trajnerit/es: Drejtësi Tranzicionale dhe Dialog Ndëretnik

Shiko artikullin