Publikuar:
Tet 11, 2023
Pikat kryesore
Pikat kryesore te pacekura

🎗️ Tetori është Muaji i Ndërgjegjësimit për Kancerin e Gjirit 🎗️

Organizata FIQ është çdo herë e përkushtuar në rritjen e ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit, edhe këtë tetor si çdo vit ne jemi afër jush.💕

Kanceri i gjirit prek miliona jetë çdo vit, dhe zbulimi i hershëm është çelësi për shpëtimin e jetëve. Ne duhet të jemi të bashkuar në rrugën e mbështetjes për të mbijetuarit e kësaj sfide dhe atyre që po përballen çdo ditë. 💪

🌸 Katër hapat se si mund të ndikoni në shëndetin tuaj përballë kësa sfide:

1️⃣ Bëjeni mamografinë tuaj vjetore ose inkurajoni dikë që duhet ta bëjë. (Pikat ku mund te merrni falas një mamografi në Prishtinë në këtë muaj: QKMF- Qendra kryesore familjare,  “Dardania” QMF dhe “Veternik” QMF.)

2️⃣ Ndani përmbajtjen edukative mbi shëndetin e gjirit. 

3️⃣ Merrni pjesë në ngjarje vendase të ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit. 

4️⃣ Bëni një donacion për një organizatë kërkimore ose mbështetëse të kancerit të gjirit.

Çdo përpjekje e vogël ka rëndësi, dhe bashkë, mund të kemi një ndikim të MADH! 💞 Le të kthejmë tetorin në një muaj shprese, forcë dhe dashurie. 💗

#NdërgjegjësimPërKancerinEGjirit #MendoRoze #ZbulimiHershëmShpëtonJetë #MbështetjaEPërjetshme #BashkëMundemiPërballëKancerit 🌷

🎗️ October is Breast Cancer Awareness Month 🎗️

The FIQ organization is always committed to raising awareness about breast cancer, and this October, like every year, we are here with you. 💕

Breast cancer affects millions of lives every year, and early detection is crucial for saving lives. We must come together on the path of support for those facing this challenge and those battling it every day. 💪

🌸 Here are four steps on how you can make a difference in your breast health:

1️⃣ Get your annual mammogram or encourage someone who needs to. (During this month the health directorate in Pristina, offers free of charge mammography at the QKMF- Main Center of Family Medicine, the “Dardania” QMF and the “Veternik” QMF.)

2️⃣ Share educational content about breast health.

3️⃣ Participate in local breast cancer awareness events.

4️⃣ Make a donation to a breast cancer research or support organization.

Every small effort is important, and together, we can have a BIG impact! 💞 Let’s turn October into a month of hope, strength, and love. 💗

#BreastCancerAwareness #ThinkPink #EarlyDetectionSavesLives #SustainedSupport #TogetherWeCanFaceCancer 🌷

Artikuj te ngjashem